Heeeer er den, venner. Den efterspurgte bounty-opskrift som jeg selv har kreeret udfra en masse andres opskrifter (hallo hvor læks!)

Ingredienser (jeg bruger økologiske, det er bare bedst, hvis du spørger mig): 

Det tykke fra én dåse kokosmælk

170 g. kokosmel

3 spsk kokosolie

2 tsk kokos sirup – hvis du er rigtig fitness, kan du selvfølgelig skifte kokos-siruppen ud med feks. Stevia.

200 g. chokolade (lys eller mørk – jeg bruger lys, som rigtige Bounty’s)

 

TIP: Jeg plejer at opbevare dåsen med kokosmælk på køl, fordi så deler indholdet sig rigtigt op, og jeg kan bruge det fede fra dåsen, og lade vandet være.

Sådan gør du:

  • Varm kokos”cremen” (det fede fra dåsen)  og kokos-olie op ved middel varme i en lille gryde, så det smeltes til en hvid-ish tynd cremet konsistens.
  • Tilsæt kokos-siruppen.
  • Kokos siruppen varmes i massen i 2-3 minutter, inden du tilsidst tilsætter NÆSTEN alt kokosmelen (gem lidt til at drysse som pynt)
  • Beklæd en form (jeg brugte en ganske almindelig kageform) med bagepapir
  • Hæld massen ud i formen, glat den jævn og uden “buler”
  • Jeg tog et stykke bagepapir og lagde ovenpå og stillede en kageform ovenpå, så massen lå “i pres”
  • Så skal massen i køleskab i minimum 5 timer, og allerhelst til dagen efter!
  • Dagen efter tages kokos-massen ud, og skæres i passende størrelser med en skarp køkkenkniv
  • Chokoladen smeltes over et vandbad (eller hvordan du helst vil gøre det) – skal de være ekstra flotte, anbefaler jeg at temperere din chokolade (læs mere her) – mine blev super grimme i formen, så jeg følte ikke det var så vigtigt om chokoladen havde en flot blank overflade, haha.
  • Brug to gafler til at vende barene én af gangen i chokoladen, læg dem på en rist med bagepapir, drys med kokos (eller evt. tørrede hindbær, eller andet fint)
  • Når alle er vendt i chokolade, skal de i køleskabet igen, indtil chokoladen er stivnet.

Nemt, lækkert og uden raffineret sukker – dog indeholder kokos-sirup ret meget sukker fra naturen, vær opmærksom på det.