Okay,  i var virkelig mange der gerne ville have opskriften på den lidt mærkelige pasta-ret jeg kreerede i mit køkken igår – det var egentlig bare en sammensmeltning af ting, der endte ud for vildt lækkert. Den minder mig SÅ meget om en pasta-ret jeg engang fik på Paganini i Fuengirola, der hed ‘Delo chef’ – jeg glemmer den aldrig… Den smager (for mig, nok kun) af ferie.

Den tog mig cirka 45 minutter at lave, og den var godkendt af både C og A, med fine point. Skal maden være nem (det kan vi godt lide med børn i huset og en travl hverdag), cremet og med god smag – så er den altså halleluja.

 

Til cirka 4 personer skal du bruge: 

1 pakke pasta (penne feks, men jeg brugte vist rigatoni kan jeg google mig frem til – de kan anbefales!)

1 stort løg (eller to små)

2 pakker hakket oksekød (á 300 gram)

0,5 l madlavningsfløde

1 dl mælk (cirkus…)

3 tsk koncenteret tomatpuré

2-3 tsk paprika

1 tsk hvidløgspulver (ja, den dovne måde #nemt)

3 tsk ‘Vildt’ bouillon-pulver (SÅ VIGTIGT!)

1/2 tsk sukker

Oliven-olie

Salt & peber

Evt champignon (kan undlades)

Evt revet parmesan som topping ved servering

Jeg bruger økologiske råvarer, og det vil jeg selvfølgelig anbefale alle for at undgå sprøjtemidler og GMO, men det er i princippet op til den enkelte.

 

Start med at hakke løget helt fint. Steg det sammen med oliven-olien og champignon, indtil det bliver let gyldent (ish) – brun kødet helt igennem. Tilsæt alle krydderier og smags-tilsætninger (paprika, hvidløg, vildt bouillon, salt & peber, og sukker) – rør godt sammen (tilsæt evt lidt ekstra oliven-olie, hvis det ser sådan helt knas-tørt ud), tilsæt tomatpuréen, jeg lagde én tsk i midten af gangen, og rørte med en grydeske, kun langsomt og kun i midten, på den måde undgik jeg tomatpuré klumper #nemt. Tilsæt madlavningsfløden, mælken og pastaerne (de skal IKKE koges først, men rå ned i sovsen) – ærligt, så kan jeg ikke helt huske hvor længe det kogte, måske en halv times tid eller mindre, jeg serverede da pastaerne føltes bløde og lækre. Smag til – evt mere af det ene eller andet krydderi. 

 

Rev lidt frisk parmesan over – og vupti. Verdens nemmeste, cremede pastaret ‘Paganini’ style.