Jeg vil ikke lyve og sige at min datter kun får hjemmelavet mad. Fordi, bevares, hun er altså svært glad for Ella’s økologiske grøntsagssmoothies, og også deres økologiske majs-snacks. Indimellem når vi skal hurtigt ud af døren er de virkelig guld værd. Størstedelen af tiden får hun dog hjemmelavet mad. Jeg elsker nemlig at opholde mig i køkkenet, og bruger enormt meget tid der. Hun må godt få snacks der ikke er lavet af mig, det eneste must for os er at hun får økologisk mad, ligesom vi også selv gør. Sprøjtemidler og andre nasty e-stuff skal vi ikke have (for meget af) herhjemme.

Jeg har så fundet på nogle enkle, men ret lækre ting som jeg kan bikse sammen og bage på under en halv time – ting som jeg kan lave om aftenen og have på køl, klar til at tage med hvis vi har travlt. Feks. de her baby-muffins:

Du skal kun bruge:

  • 1 æg
  • 1 banan
  • En lillebitte håndfuld babyspinat
  • Et kvart æble
  • En tsk havregryn (med top)

Mos bananen, kom ægget i, bland sammen med en gaffel. Skræl æblet, skær det kvarte af det i stykker, tag en håndfuld spinat og kom begge dele i en mini-blender (food-processor, eller whatever), kom det i ægge-bananmassen drej det hele sammen og tilsæt havregryn – voila. Verdens nemmeste babymuffins 🙂 Nogle ville måske vælge at tilsætte bagepulver, det er op til den enkelte – jeg gør det ikke. Derfor får jeg heller ikke de klassiske muffins med top på 🙂 Min ovn er lidt sin egen herre, så i den giver jeg dem cirka 20 minutter ved 175 grader (ikke varmluft) – men tjek evt selv efter – de skal være gennembagte (pga ægget), og de må ikke være brændte – det er ikke lækkert eller sundt for baby 🙂