Jeg elsker at bage. Jeg er ikke fan af “hurtige løsninger”, okay indrømmet, før i tiden var der intet bedre end en Maizena-kage der bare lige skulle blandes op med vand, ind i ovnen og bum, så duftede hele hytten af hjemmebag. Easy! Efterhånden har jeg bare fundet ud af at ægte hjemme-bag ikke bare smager og dufter bedre, det er også sundere, og uden alle de tilsætningsstoffer der er i en hurtig pakke.

Jeg lavede igår en ægte søndags-klassiker – jordbær-kage! Og NØJ hvor var den god. Jeg lyver ikke når jeg siger det er verdens bedste jordbær-kage. Her får i opskriften, der bliver en forholdsvis stor kage. Vi to herhjemme kunne ikke spise den hele, og har derfor foræret noget til min mama. Kagen tager altså ikke kun en halv time at lave fordi nogle af tingene lige skal køle af før man kan komme videre, men tro mig – den er ventetiden værd:

Til mørdejen (tærte-bunden) skal du bruge:

200 g hvedemel
100 g stuetempereret smør
50 g flormelis
1 æg

Til mazarinmassen skal du bruge:

200 g rå marcipan
200 g sukker
100 g stuetemperet smør
2 æg
cirka 50 g mel

Til vanilje-cremen skal du bruge:

2 æg
30 g maizena
2 vaniljestænger
0,5 l sødmæl
75 g rørsukker

Udover det skal du bruge:

1 plade mørk chokolade
1 stor bakke jordbær

Jeg bruger ikke en vægt, men omregner istedet gram til dl via denne hjemmeside.

 

Først skal mørdejen (tærtebunden) laves. Smørret smuldres i melet, så der ikke er store klumper – det vil være grynet, og altid en smule klumpet ligesom her,

Så tilsætter du flormelis, og ægget og slår det hurtigt sammen til en kugle, det skal ikke æltes men bare “sættes sammen”:

Så stilles dejen på køl i cirka en halv times tid. Imens den køler, kan du stille og roligt begynde og lave din mazarin-masse:

Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn, ikke varmluft)

Skær marcipanen i små stykker, og bland det sammen med sukkeret så godt som du kan,

Tilsæt smør, æg og mel og bland det sammen, jeg bruger fingrene, og ja de bliver mega-klistrede, men jeg kan ikke rigtig finde et redskab der fungerer bedre. Håndkraft – dét ved man hvad er 🙂

Så tager du din mørdej ud af køleskabet, og fordeler den pænt i et tærtefad, og hælder mazarin-massen over,

Mazarin-massen vil ikke gå helt op til kanten, og det er helt med vilje – der skal nemlig være plads til en masse af den lækre vanilje-creme også 🙂 Det hele bages i ovnen i cirka 35 minutter – den må gerne være brunlig, men ikke alt for mørk – den skal være blød når du trykker på den med en ske, men ikke rå. Den skal hellere have fået lidt for lidt, end lidt for meget.

Så skal vanilje-cremen laves: 

Skrab vanilje-kornene ud af stængerne, og bland det sammen med sukkeret. Gem de tomme stænger.

Pisk æg og maizena sammen i en gryde med et gummi-piskeris, ved svag varme,

Tilsæt mælk, vanille-sukkeret, og de tomme stænger, og lad det koge op, stadig ved svag varme, husk det ikke må stå og passe sig selv, det skal være under konstant omrøring, ellers bliver konsistensen helt forkert. Når cremen er blevet en lækker ens-artet masse, er den færdig. Den bliver lidt fastere jo køligere den bliver.

Nu skal cremen køle af, allerhelst i køleskab. Du burde allerede nu have taget din mazarin-masse ud af ovnen, og den skal køle helt af inden du smelter chokoladen:

Hvis kagen er helt kølet af, kan du hælde chokoladen over og sprede den jævnt ud:

Stilles på køl indtil chokoladen er helt stivnet. Når den er det, påføres alt den kølige vanilje-creme, og pyntes med masser friske, søde jordbær – og there you go! Verdens bedste jordbær-kage:

Velbekomme ♡