Som jeg lovede jer, er her opskriften på de burgere med hjemmelavet chili-mayo jeg lavede til aftensmad igår 🙂

Til 6-7 burger-boller skal du bruge:

 • 3 dl økologisk sødmælk
 • 50 g økologisk gær
 • ½ kg økologisk mel (jeg brugte hvedemel, men man kan erstatte halvdelen med grov-mel)
 • 1 tsk fint salt
 • 1 spsk økologisk rør-sukker
 • 30 g økologisk smør
 • 1 økologisk æg til pensling
 • Økologiske sesamfrø til toppen af bollerne

Først opløser du gæren i mælken (mælken skal helst være lunken)

Herefter tilsætter du mel, salt, sukker og smør (smørret skal være blødt). Dejen æltes godt igennem, helst 10 minutter (jeg gjorde det med hænderne, men man kan bruge en røremaskine med dejkroge).

Mel en skål, kom dejen heri, og lad dejen hæve et lunt sted (min kom under dynen) i cirka halvanden time.

Del dejen i 6-7 stykker og form dem til boller (lav dem lidt “flade” da de hæver mere op) lad dem efterhæve i en halv times tid. Herefter pensles de med æg og pyntes med sesam, og så bages de i 15 minutter ved 200 grader.

I den halve tid bollerne efterhæver kan du evt. lave lækre bøffer. Jeg valgte at lave bøffer på en lidt anderledes måde end jeg plejer.

Jeg brugte:

 • 800 gram økologisk hakket oksekød
 • 1 økologisk æg
 • 1/2 dl. økologisk piskefløde
 • 1 tsk økologisk sød paprika
 • 1 økologisk revet løg
 •                  1 tsk Salt (jeg er allergisk overfor peber men det ville andre nok have puttet i)
 • 1/2 tsk økologisk basilikum

 

Jeg lavede også en lækker chili-mayo. Jeg var lidt for hurtig da jeg skrev den var økologisk, for mayoen jeg har er IKKE økologisk, den er kun lavet på fritgående æg. Min fejl, sorry.

Jeg brugte:

 • En god klat mayonnaise (den bedste slags efter min mening)
 • 2 tsk økologisk chili-pulver
 • 1 tsk økologisk sød paprika
 • 5 tsk sød chilisovs
 • Salt
 •                                1/2 tsk sukker (chilisovsen er sød i sig selv, så det kan undværes)

Mixes sammen og stilles på køl så den kan trække godt indtil den skal smøres på bollerne 🙂

Ja, burgere ved alle jo nok hvordan man sammensætter så der er det bare om at vælge det man bedst kan li’ 🙂 Jeg fandt økologisk bacon i IRMA, økologisk iceberg-salat og agurk, og en god økologisk cheddar-ost der skal løbe ned over kødet, ej men det er bare så lækkert altså! Økologisk ketchup er et must, og min kæreste fik syltede agurker i, dem er jeg ikke fan af. Jeg skar iøvrigt kartofler i både, dryssede pomfrit-krydderi og en smule olie på dem, og puttede dem i ovnen, jeg husker ikke hvor længe, jeg holdt bare øje med de blev sprøde og gyldne.

Velbekommen 🙂